Werkwijze

Inschrijving:

Zodra ik je inschrijving heb ontvangen neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Je weet dan dat ik je aanmelding heb ontvangen en kunt eventuele vragen alvast aan me stellen.

Als jullie het fijn vinden kom ik eerst kennismaken. Binnen Almere is dat gratis. Er is ook de mogelijkheid om via skype kennis te maken. Dit is vooral handig als je een drukke agenda hebt of buiten Almere woont.  Daarna beslis je (samen met je partner) of de inschrijving definitief zal worden gemaakt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

We bespreken dan ook de aanmelding bij de zorgverzekering. Het maakt overigens niet uit bij welke verzekeraar je aangesloten bent. Soms geeft je verzekeraar of je verloskundige je een lijstje met kraamzorginstanties. Je kunt er echter altijd voor kiezen om de kraamzorg bij mij af te nemen. Dat heeft geen gevolgen voor jullie verzekering en vergoeding van de kraamzorg.

Intake:

Rond de 7e maand van je zwangerschap doe ik een intake ter voorbereiding op de kraamtijd. Deze intake is bij jou/jullie thuis. Bij een 2e of volgend kindje mag de intake ook telefonisch als je dat liever hebt. Een intake kan zowel overdag als in de avond. Het is fijn als jullie samen aanwezig zijn. We bespreken vooral jullie eventuele wensen en ik vertel je wat jullie van mij mogen verwachten.

Bevalling:

Bij de thuisbevalling assisteer ik de verloskundige. Ik spreek van te voren met jullie af op welk moment jullie mij bellen. Voor de bevalling ben ik dus al aanwezig en zodra de baby er is blijf ik nog een aantal uren om jullie te ondersteunen , baby en moeder te controleren, en op te ruimen natuurlijk.

Als de bevalling in het ziekenhuis plaats zal vinden zal ik in sommige gevallen ook aanwezig zijn. Dit ligt aan de mogelijkheden die het ziekenhuis daarvoor heeft. Vooraf bespreken wij hiervoor de mogelijkheden bij de intake. Zodra de ziekenhuisbevalling medisch wordt zal de begeleiding door verpleegkundigen worden overgenomen.

Kraamzorg:

Het Landelijk Indicatie Protocol schrijft voor dat je recht hebt op maximaal 49 uur kraamzorg, te verdelen over 8 dagen (inclusief de dag van de bevalling). Meestal is dit voldoende.

Soms zijn er redenen om van dat aantal uren af te wijken. Dat kan omdat je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad. Dan kan het zijn dat je meer uren of zelfs meer dagen kraamzorg kunt krijgen.

Ziekenhuisdagen gaan altijd van de kraamzorgdagen af, immers, je wordt dan in het ziekenhuis al begeleid.

Bij de intake bespreken we jouw/jullie wensen en zal de eerste indicatie voor het aantal kraamzorguren vastgelegd worden. 

 

Na de bevalling wordt er gekeken of het aantal gereserveerde kraamzorguren nog van toepassing is en eventueel kan er gedurende de kraamweek ook nog een nieuwe indicatie gedaan worden.

 

PS: ik werk niet in gezinnen waar in huis gerookt wordt !!

 

 

  • 1
  • 2
  • 3